top of page

Klettergatren Ötz - sportovky na kraji údolí

Prima alternativa pro brzký návrat z Ötztálských Alp. Sportovně zajištěné skalky hned u silnice za vesnicí Ötz.

19.5. 2019; text: Lucka


Sobotní hlubokou orbou v severní stěně Weisseespitze jsme uzavřeli lyžařskou sezónu. Z víkendu zbývá neděle s nejistou předpovědí a projevuje se silný absťák po skalách.

Něco cestou, s krátkým nástupem, případně únikem při zhoršení počasí. Řešení najdeme v Ötzu. Krátké sportovky přímo u silnice sice neoplývají nejlepšími výhledy, ale lézt se tu dá celkem slušně. Výhled na silnici trochu kryjí listy stromů a a také ohrada jakéhosi skladiště. Tiché místo na meditaci tu nehledejte. A díky téměř nulovému nástupovému času vládne čilý ruch i v lezeckých cestách. Ráno začínáme první, ale kolem poledne je tu živo.

Parkuje se přímo pod skalou na štěrkovém plácku. Všechny sektory (jeden hlavní a dva nižší po stranách) jsou popsány na tabuli u svačinové lavičky. Přecházení pod stěnou usnadňují plošinky zpevněné kládami.

Zleva je pár kratších hodně položených a lehkých cest. Podobně z druhého konce úplně dole s poněkud nehezkým výhledem na ohradu. Hlavní sektor je celkem různorodý v rozložení i obtížnostech. Hrany, kouty i přímé linie stěnou. Kompaktní rula drží dobře, nedrolí se a minimálně cesty, co zkoušíme, nejsou oklouzané.

Není to tu na dlouho, ale pár zábavných cest si tu najde každý.



Parkování přímo u silnice a pod skalou: 47.2069619N, 10.8826142E


Popisy cesty a topo

bottom of page